Studium Policealne - Kelner

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Profesja

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Studium Policealne - Kelner - W ciągu tygodnia - Gdańsk - Pomorskie

  • Cele
    Dobra obsługa kelnerska to co najmniej połowa sukcesu restauracji.
  • Praktyki
    12 tygodni praktyki zawodowej
  • Profil słuchacza / wymogi
    Wszycy zainteresowani podjęciem pracy w zawodzie kelnera.
  • Tutuł uzyskany
    Kelner
  • Szczegółowe informacje
     W PROFESJI nauczymy Cię wszystkiego, co zawodowy kelner wiedzieć powinien. Dowiesz się, jak przygotować salę do obsługi kelnerskiej — jak dobrać i ułożyć sztućce, szkło, porcelanę oraz naczynia do wydawania potraw i napojów, jak nakrywać stoły z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia, z wykorzystaniem elementów dekoracyjnych (na przykład kompozycji kwiatowych). Pokażemy Ci, jak doradzać klientom w zakresie wyboru potraw i napojów w zależności od wymagań dietetycznych, przyzwyczajeń i specyfiki kuchni. Nasi specjaliści nauczą Cię sporządzania i wykańczania potraw w obecności konsumenta — tranżerowania mięsa, filetowania ryb, grillowania potraw, flambirowania zakąsek i deserów, sporządzania zakąsek gorących i zimnych oraz ich doprawiania, a także sporządzania i serwowania koktajli bezalkoholowych i alkoholowych. Zapewnimy Ci także atrakcyjne zajęcia praktyczne, byś mógł nabrać doświadczenia w tym wymagającym wielu umiejętności zawodzie.

    Przedmioty:

    - Obsługa konsumenta
    - Technologia gastronomiczna
    - Zasady żywienia
    - Język obcy zawodowy
    - Podstawy psychologii
    - Ekonomia i rachunkowość w gastronomii
    - Specjalizacja
    - Podstawy przedsiębiorczości

    Studium trwa 2 lata.

Inne informacje związane z żywienie i dietetyka

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |