Studium Podyplomowe - Gospodarstwa i przedsiębiorstwa na unijnym rynku żywności - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Akademia Ekonomiczna w Poznaniu

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Galeria obrazów

Szczegóły Studium Podyplomowe - Gospodarstwa i przedsiębiorstwa na unijnym rynku żywności - Zaoczne - Poznań - Wielkopolskie

  • Cele
    Wyposażenie słuchaczy w najnowszą wiedzę dotyczącą: ekonomicznych podstawy agrobiznesu, regulatorów i rynków rolnych UE i Polski; mechanizmów wymiany zagranicznej artykułami rolno-spożywczymi Polski z krajami UE. Słuchacze zaznajomią się także z problematyką przedsiębiorczości na terenach wiejskich, infrastruktury gospodarczej, a także marketingu i obrotu rolnego w sektorze rolno-żywnościowym. Dopełnieniem nabytej wiedzy będą zajęcia z finansów gmin, podstaw prawnych funkcjonowania firmy, Zajęcia prowadzą zarówno doświadczeni pracownicy akademiccy jak i znakomici praktycy.
  • Szczegółowe informacje
    Zagadnienia:

        - Ekonomiczne podstawy agrobiznesu
        - Rolnictwo UE i Polski; Studium porównawcze regulatorów i rynków rolnych
        - Mechanizmy wymiany zagranicznej artykułami rolno-spożywczymi Polski z krajami UE
        - Przedsiębiorstwo w agrobiznesie
        - Marketing w sektorze rolno-żywnościowym
        - Obrót rolny w sektorze rolno-żywnościowym
        - Infrastruktura gospodarcza w sektorze rolno- żywnościowym
        - Finanse gmin
        - Spółdzielczość w agrobiznesie
        - Podstawy prawne funkcjonowania firmy

    Liczba godzin ogółem: 210

Inne informacje związane z ekonomia gospodarstwa domowego

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |