Studia Podyplomowe - Rachunkowość - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Społeczna Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości i Zarządzania

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Studia Podyplomowe - Rachunkowość - Zaoczne - Łódź - Łódzkie

  • Cele
    Cel studiów podyplomowych - doskonalenie zawodowe pracowników służ finansowo-księgowych oraz pełniących samodzielne funkcje w przedsiębiorstwach. Zakres tematyczny obejmuje międzynarodowe regulacje rachunkowości, rachunkowość finansową, rachunkowość bankową, badanie sprawozdań finansowych, kontrolę podatkową oraz inne obszary wiedzy niezbędnej do samodzielnej pracy w księgowości. Program studiów – studia dwusemestralne w wymiarze 240 godzin (wykłady, ćwiczenia, seminaria, egzaminy) Wykładowcy – pracownicy naukowi SWSPiZ, biegli rewidenci oraz inni specjaliści z rachunkowości finansowej, podatkowej, bankowej i prawa pracy itp. Kierownik studiów – dr Andrzej Jackiewicz Opiekun naukowy – prof. dr hab. Alicja Jaruga
  • Tutuł uzyskany
    Licencjat
  • Szczegółowe informacje
    Program studiów podyplomowych z "Rachunkowości"

       1. Międzynarodowe regulacje rachunkowości.
       2. Rachunkowość finansowa.
       3. Rachunkowość zarządcza.
       4. Analiza sprawozdań finansowych.
       5. Badanie sprawozdań finansowych.
       6. Rachunkowość bankowa.
       7. Kontrola podatkowa.
       8. Ordynacja podatkowa.
       9. Prawo pracy.
      10. Kodeks celny.
      11. Rozliczanie środków unijnych.
      12. Projekt końcowy.

    Dokumenty wymagane przez Uczelnię do złożenia w Rekrutacji (ul. Sienkiewicza 9, parter):

       1. Formularz rekrutacyjny.
       2. Podanie do Rektora SWSPiZ o przyjęcie na studia .
       3. Odpis dyplomu studiów wyższych.
       4. Kserokopia odpisu dyplomu.
       5. Dwie fotografie w formacie legitymacyjnym.
       6. Kserokopia dowodu osobistego (dwustronnie – ze zdjęciem + adresem zameldowania).

Inne informacje związane z rachunkowość - ogólne

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |