Szczegóły Dietetyka i Planowanie Żywienia - studia podyplomowe (dwusemestralne) - Online
Dietetyk zajmuje się planowaniem, nadzorowaniem i stosowaniem zasad żywienia zarówno dla osób indywidualnych, jak i całych zbiorowości jak i badaniem produktów żywnościowych. Dba on o prawidłowe i racjonalne odżywianie, zwłaszcza w czasie choroby i w specjalnych stanach organizmu ludzkiego. W tym celu musi posiadać szeroką wiedzę o pochodzeniu żywności, o procesach przygotowania potraw, a także o dostosowaniu żywności do potrzeb organizmu w zależności od jego stanu i wieku.
Ramowy program kształcenia:Inne informacje związane z dietetyka i żywienie - ogólne
Centrum: Wyższa Szkoła Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu
Więcej informacjiStudia I Stopnia-Dietetyka Współczesna
Centrum: Wyższa Szkoła Informatyki i Zarządzania w Rzeszowie
Więcej informacjiTurystyka i Rekreacja - Specjalność Gastronomia i Dietetyka - Studia I Stopnia
Centrum: Wyższa Szkoła Turystyki i Hotelarstwa w Gdańsku
Więcej informacji