Studia II Stopnia-Sadownictwo i Warzywnictwo - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Wyższa Szkoła Ekonomiczno-Humanistyczna im.prof. Szczepana A. Pieniążka

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Studia II Stopnia-Sadownictwo i Warzywnictwo - Zaoczne - Skierniewice - Łódzkie

  • Tutuł uzyskany
    Magister
  • Szczegółowe informacje
    Studia II Stopnia
    Wydzial Ogrodniczy
    Specjalność- Sadownictwo i warzywnictwo


    1.    Statystyka i doświadczalnictwo    
    2.    Biologia molekularna    
    3.    Fizjologia roślin sadowniczych    
    4.    Sterowanie kwitnieniem i dojrzewaniem    
    5.    Zasady kształtowania i ochrony krajobrazu    
    6.    Seminaria    
    7.    Chemia rolnicza    
    8.    Budownictwo obiektów ogrodniczych 
       
        
    SEMESTR  II

    1.    Wartość biologiczna  i lecznicza owoców, warzyw i ziół    
    2.    Proekologiczna i zintegrowana produkcja owoców i warzyw    
    3.    Nowoczesny obrót produktami ogrodniczymi
    4.    Wpływ roślin na zdrowie i samopoczucie człowieka    
    5.    Nowości w asortymencie i uprawie roślin ozdobnych    
    6.    Zagadnienia komunikacji społecznej    
    7.    Leśne fitokompleksy krajobrazowe    
    8.    Seminaria    
    9.    Agroturystyka    
    10.    Fizyka gleby    


    SEMESTR  III

    1.    Obiekty przyrody chronionej    
    2.    Współczesne trendy i nowe technologie w ogrodnictwie    
    3.    Bukieciarstwo i kompozycje roślinne    
    4.    Trwałość roślin i kwiatów    
    5.    Ochrona przyrody w Polsce i Unii Europejskiej    
    6.    Dobór roślin na tereny zieleni    
    7.    Przepisy prawne w ogrodnictwie    
    8.    Seminaria    
    9.    Pielęgnacja roślin ogrodniczych    
    10.    Środki Unii Europejskiej dla produkcji ogrodniczej    

    11.    Przygotowanie pracy magisterskiej i egzamin dyplomowy    

Inne informacje związane z ogrodnictwo i projektowanie ogrodów

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |