Studia I Stopnia-Edytorstwo Angielskie

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem WWSiS-Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej-Wydział Informatyki oraz Wydział Filologii i Turystyki

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Studia I Stopnia-Edytorstwo Angielskie - W ciągu tygodnia - Wrocław - Dolnośląskie

  • Profil słuchacza / wymogi
    Warunkiem przyjęcia na studia jest złożenie kompletu dokumentów: * świadectwo dojrzałości w oryginale lub odpis * kwestionariusz osobowy * 4 aktualne fotografie zgodne z wymaganiami stosowanymi przy wydawaniu dowodów osobistych * zaświadczenie lekarskie * dowód wniesienia opłaty wpisowej * kserokopia dowodu osobistego (dowód powiększony 2x)
  • Tutuł uzyskany
    Licencjat
  • Szczegółowe informacje
    Kieunek Filologia Angielska, Specjalizacja: Edytorstwo Angielskie

        *Blok przedmiotów ogólnych 15%
        *Blok przedmiotów podstawowych i kierunkowych 73%
        *Blok przedmiotów specjalizacyjnych i specjalnościowych 12%


    Blok Ogólny 15%

        *Język obcy
        *Historia filozofii
        *Socjologia
        *Ekonomia
        *Łacina
        *Wychowanie fizyczne
        *Technologie informacyjne


    Blok Podstawowy i kierunkowy 73%

        *Historia literatury
        *Gramatyka opisowa
        *Kultura obszaru językowego
        *Historia obszaru językowego
        *Wstęp do językoznawstwa
        *Wstęp do literaturoznawstwa
        *Historia języka
        *Gramatyka kontrastywna
        *Praktyczna nauka języka specjalności
        *Pracownia dyplomowa
        *Seminarium dyplomowe

    Blok Specjalizacyjny specjalnościowy 12%

        *Wykład monograficzny
        *Ukierunkowane specjalizacją ćwiczenia multimedialne
        *Translatoryka
        *Edytorstwo
        *Literaturoznawstwo
        *Językoznawstwo komputerowe i korpusowe

Inne informacje związane z filologia angielska

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |