Rachunkowość środków trwałych i wartości niematerialnych i prawnych

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem ADN Akademia Biznesu

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Rachunkowość środków trwałych i wartości niematerialnych i prawnych - W ciągu tygodnia - Warszawa - Mazowieckie

  • Szczegółowe informacje
    Program:
    1. Rachunkowość w przedsiębiorstwie – dla kogo, po co i kto jest za nią odpowiedzialny?

    2. Krajowe a międzynarodowe przepisy rachunkowości – czyli coraz większy nacisk na rzetelne prezentowanie informacji z uwzględnieniem aspektów techniki i technologii
    wykorzystania urządzeń w przedsiębiorstwie.

    3. Rola służb technicznych w systemie księgowym przedsiębiorstwa.

    4. Jakie warunki musi spełniać przedmiot, aby został zakwalifikowany
    do środków trwałych?

    5. Jak nie pomylić środków trwałych z innymi aktywami?

    6. Ile musi kosztować środek trwały?

    7. Podział środków trwałych na komponenty (części składowe
    i peryferyjne).

    8. Czym się różni okres ekonomicznej użyteczności od okresu wykorzystania aktywa w przedsiębiorstwie?

    9. Które środki trwałe zużywają się w sposób fizyczny
    a które w sposób moralny?

    10. Różnice w wycenie środków trwałych dla potrzeb podatkowych
    i księgowych – w jaki sposób pomóc księgowym?

    11. Budowa środka trwałego – obowiązki sprawozdawcze służb technicznych.

    12. Jak i kiedy ustalić prawidłową stawkę i metodę amortyzacji?

    13. Kiedy mamy do czynienia z remontem środka trwałego a kiedy z ulepszeniem (modernizacją)?

    14. Jak odróżnić remont od budowy środka trwałego?

    15. Klasyfikacja nakładów remontowych.

    16. Likwidacja środków trwałych i wartości niematerialnych
    i prawnych – warunki techniczne przeprowadzenia
    operacji księgowej.

Inne informacje związane z rachunkowość - ogólne

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |