Podyplomowe Zarządzanie innowacjami w gospodarce opartej na wiedzy - Zaoczne

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Podyplomowe Zarządzanie innowacjami w gospodarce opartej na wiedzy - Zaoczne - Warszawa - Mazowieckie

  • Cele
    Celem kształcenia na poziomie studium podyplomowego jest uzupełnienie wiedzy wyniesionej ze studiów wyższych związanej z tak ważnym i aktualnym problemem nie tylko w Polsce, ale i w skali międzynarodowej, jak tworzenie, realizacja i wdrażanie innowacji. Wszelkie problemy, a w tym przypadku realizacja postulatu wzrostu innowacyjności gospodarki powstają w zasadzie z braku wiedzy.
  • Profil słuchacza / wymogi
    Studium kierowane jest do kadry kierowniczej organizacji publicznych i niepublicznych, pragnących aktywnie uczestniczyć w budowaniu gospodarki opartej na wiedzy.
  • Szczegółowe informacje
    Zakres tematyczny studiów

        - Problemy rozwoju nauki i techniki w kontekście wejścia Polski do UE oraz globalizacji
        - Narodowe systemy innowacyjne
        - Regionalne systemy innowacyjne
        - Zarządzanie innowacjami na poziomie organizacji
        - Firma innowacyjna
        - Kształtowanie i pomiar kapitału intelektualnego
        - Koszty działalności innowacyjnej
        - Zarządzanie projektem innowacyjnym
        - Kreowanie wizerunku firmy
        - Innowacje w procesie zarządzania
        - Ochrona własności intelektualnej
        - Problemy transferu technologii
        - Proekologiczne zarządzanie jako innowacja
        - Innowacyjność w zarządzaniu zasobami ludzkimi


    Charakter studiów

          Podyplomowe studia doskonalące


    Czas trwania

          240 godz. (dwa semestry), zjazdy co dwa tygodnie w soboty i niedziele.

Inne informacje związane z business inteligence

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |