Podyplomowe Kształcenie kierunkowe z zakresu turystyki, hotelarstwa i gastronomii

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem Wyższa Szkoła Organizacji Turystyki i Hotelarstwa

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Podyplomowe Kształcenie kierunkowe z zakresu turystyki, hotelarstwa i gastronomii - W ciągu tygodnia - Warszawa - Mazowieckie

  • Profil słuchacza / wymogi
    Są to studia przeznaczone dla nauczycieli. Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 7 września 2004 r., w sprawie standardów kształcenia nauczycieli, ukończenie studiów podyplomowych kształcenia kierunkowego daje uprawnienia merytoryczne do prowadzenia zajęć z hotelarstwa, turystyki i gastronomii (pod warunkiem posiadania kwalifikacji pedagogicznych).
  • Szczegółowe informacje
    PRZEDMIOTY

        - Geografia turystyczna
        - Historia turystyki i hotelarstwa
        - Kuchnie narodowe
        - Kuchnie regionalne
        - Kulturowo-religijne zróżnicowanie rynku turystycznego
        - Marketing w hotelarstwie
        - Marketing w turystyce
        - Międzynarodowe systemy hotelarskie
        - Obsługa gości z elementami protokołu dyplomatycznego
        - Obsługa ruchu turystycznego
        - Organizacja i technika pracy biurowej
        - Organizacja i technika pracy w hotelarstwie
        - Organizacja turystyki
        - Podstawy ekonomiczno-prawne hotelarstwa
        - Podstawy ekonomiczno-prawne turystyki
        - Podstawy turystyki
        - Przedsiębiorstwo turystyczne i markowy produkt turystyczny
        - Rachunkowość i finanse
        - Regionalna polityka turystyczna
        - Usługi hotelarskie
        - Usługi turystyczne
        - Zagospodarowanie turystyczne
        - Zarządzanie jakością usług
        - Zasady żywienia i technologia gastronomiczna
        - Żywienie w turystyce
        - Zajęcia hospitacyjne
        - Seminarium dyplomowe

Inne informacje związane z nauczanie - inne

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |