Dietetyka i Planowanie Żywienia - studia podyplomowe (trzysemestralne) - e-learning

Bezpośredni kontakt z przedstawicielem WSNS-Wyższa Szkoła Nauk Społecznych z siedzibą w Lublinie

Aby się skontaktować, należy najpierw zaakceptować Politykę prywatności

Szczegóły Dietetyka i Planowanie Żywienia - studia podyplomowe (trzysemestralne) - Online

  • Cele
    Przekazanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka zdrowego w różnych okresach rozwojowych i żywienia człowieka chorego oraz podstawowej wiedzy medycznej. W programie kształcenia znajdują się takie przedmioty jak: anatomia i fizjologia człowieka, kliniczny zarys chorób, nauka o żywieniu człowieka, dietetyka, w tym żywienie kliniczne, towaroznawstwo, elementy technologii gastronomicznej.


    Zajęcia na studiach są w formie wykładów. Nauka trwa trzy semestry. Łącznie realizowanych jest 430 godzin zajęć dydaktycznych.
  • Profil słuchacza / wymogi
    Studia są skierowane do absolwentów szkół wyższych (magistrów, lekarzy, inżynierów, licencjatów) oraz studentów ostatniego roku studiów magisterskich o dowolnym kierunku studiów
  • Szczegółowe informacje
    Nauczanie odbywa się za pośrednictwem sieci Internet. Studenci otrzymują podręcznik multimedialny na dysku CD-ROM. Każdy student podczas trwania studiów ma zagwarantowaną opiekę ze strony nauczyciela prowadzącego przedmiot. Dzięki wykorzystaniu istniejących w sieci Internet narzędzi - stron WWW, e-mail, itp. - opiekun prowadzący przedmiot stymuluje proces dydaktyczny.

    Zaliczenie każdego przedmiotu odbywa się na podstawie egzaminu. Egzamin składany jest na uczelni po zakończeniu półsemestru, w trakcie sobotniego lub niedzielnego, kilkugodzinnego zjazdu egzaminacyjnego.


    Przewiduje się 6 zjazdów egzaminacyjnych w trakcie trwania studiów i jeden zjazd na egzamin końcowy.


    Ramowy program kształcenia m.in. :

    • Anatomia i fizjologia człowieka
    • Podstawy nauki o żywieniu człowieka
    • Towaroznawstwo artykułów spożywczych
    • Żywienie człowieka
    • Kliniczny zarys chorób
    • Żywność funkcjonalna i specjalnego przeznaczenia
    • Jakość i bezpieczeństwo żywności
    • Urządzanie zakładów gastronomicznych
    • Technologia żywności i produkcji potraw 
    • Podstawy rachunkowości

Inne informacje związane z dietetyka i żywienie - ogólne

Używamy ciasteczek własnych oraz ciasteczek stron trzecich w celu doskonalenia naszych usług.
Kontynuując przeglądanie strony, automatycznie wyrażasz zgodę na wykorzystanie ciasteczek.
Zobacz więcej  |