Turystyka - Specjalność Zarządzanie w Hotelarstwie i Gastronomii - Studia II Stopnia
PraktykiMożliwość studiowania w systemie stacjonarnym i niestacjonarnym
Szczegółowe informacjeKariera zawodowa
Absolwenci specjalności Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii są przygotowani do zarządzania przedsiębiorstwem turystycznym, hotelarskim i gastronomicznym, pełnienia kierowniczych funkcji w turystyce i hotelarstwie, kierowania zespołami ludzkimi oraz do kreatywnego rozwiązywania problemów
Przedmioty ogólne
język obcy, metodologia badań naukowych
Przedmioty podstawowe
historia kultury, socjologia czasu wolnego, regiony turystyczne
Przedmioty kierunkowe
planowanie turystyczne, informatyka w turystyce i rekreacji, marketing usług turystycznych i rekreacyjnych, polityka turystyczna, wychowanie zdrowotne i promocja zdrowia, finanse przedsiębiorstw i podstawy rachunkowości, etyka gospodarcza i zawodowa, seminarium magisterskie
Kształcenie w zakresie specjalności
rynek usług hotelarskich i gastronomicznych, nowoczesne koncepcje zarządzania w przedsiębiorstwie hotelarskim i gastronomicznym, zarządzanie jakością w przedsiębiorstwie hotelarskim i gastronomicznym, zarządzanie zasobami ludzkimi, nowe technologie w usługach hotelarskich, negocjacje w biznesie, elementy protokołu dyplomatycznego