Program studiów - m.in.: obejmuje zakres wiedzy niezbędnej do wdrożenia i rozwoju systemów zarządzania i uwzględnia takie tematy jak: Podstawy systemów zarządzania; Wprowadzenie do problematyki zarządzania jakością; Współczesne koncepcje i metody zarządzania (w tym TQM, Six Sigma, Kazein, itp.); Komunikacja i motywacja w zarządzaniu jakością; Systemy zarządzania jakością wg ISO 9001:2000; Systemy zarządzania środowiskowego wg PN – EN ISO 14001:2005; Systemy zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy wg PN-N-18001:2004; Sektorowe systemy zarządzania jakością; Dokumentowanie systemów zarządzania normatywnego; Planowanie i wdrażanie systemów zarządzania jakością środowiskiem i BHP; Metody statystyczne w zarządzaniu jakością; Auditor wewnętrzny – warsztaty; Metody i narzędzia doskonalenia systemów zarządzania; Seminarium dyplomowe.
Studia trwają dwa semestry (200 godzin wykładów i ćwiczeń).
UWAGA: dla zainteresowanych istnieje również moduł studiów podyplomowych omawiających zagadnienia związane z branżowymi standardami wspomagającymi zarządzanie HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) - system analizy zagrożeń i krytycznych punktów kontroli w branży spożywczej.