Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. ISO 22000:2005

Więcej informacji

Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. ISO 22000:2005

  • Cele Norma ISO 22000:2005 to norma certyfikująca systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności. W chwili obecnej jest to jedyna norma o charakterze międzynarodowym, której wiarygodność jest gwarantowana przez instytucję zewnętrzną (firmę certyfikującą). Firma certyfikująca sprawdza czy stosowane są przepisy i wymogi prawne oraz czy zagwarantowane jest bezpieczeństwo żywności. Wobec wielości i różnorodności norm mających zastosowanie do firm z branży spożywczej (BRC, IFS, GLOBAL GAP itd.), norma ISO 22000:2005 ma działanie unifikujące, jako że znajduje zastosowanie dla wszelkich firm z branży spożywczej, które w sposób pośredni lub bezpośredni wpływają na bezpieczeństwo żywności (catering, wytwarzanie sprzętu mechanicznego dla firmy z branży spożywczej, firmy DDD, środki czystości, transport żywności, produkcja pierwotna itd.)
  • Profil słuchacza / wymogi Oferta skierowana jest do studentów i specjalistów z branży żywnościowej, którzy są zainteresowani nabyciem wiedzy i instrumentów niezbędnych do wdrażania systemów bezpieczeństwa żywności zgodnych z wymogami normy ISO 22000:2005 wewnątrz organizacji.
  • Tutuł uzyskany Certyfikat: Systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności ISO 22000:2005.
  • Szczegółowe informacje  Od lipca wszystkie szkolenie Akademii SN są dofinansowane ze środków EFS w
     50% (dla firm i klientów indywidualnych). Wszystkie Certyfikacje
     Eksperckie są dofinansowane w 70%.

    Tematyka zajęć:


    Wymogi ogólne

    Wymogi dokumentacji
    Zobowiązania Kierownictwa
    Kontrola zapisów

    Zobowiązania kierownictwa
    Zobowiązania Kierownictwa
    Polityka Bezpieczeństwa Żywności

    Planowanie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności
    Odpowiedzialność kierownictwa. Lider zespołu bezpieczeństwa żywności.
    Komunikacja
    Przygotowanie i reakcja w razie sytuacji kryzysowych
    Przegląd Kierownictwa

    Zarządzanie zasobami
    Zasoby ludzkie i szkolenia
    Infrastruktura
    Środowisko pracy

    Planowanie i produkcja bezpiecznej żywności
    Programy wymogów wstępnych
    Wstępne do przygotowania analizy zagrożeń
    Analiza zagrożeń
    Ustanowienie PRP operacyjnych
    Ustanowienie planu HACCP
    Aktualizacja i weryfikacja
    Identyfikowalność
    Kontrola niezgodności

    Walidacja, weryfikacja i udoskonalenie Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności
    Walidacja środków nadzoru
    Nadzorowanie monitorowania i pomiarów
    Weryfikacja Systemu Zarządzania Bezpieczeństwa Żywności
    Ciągłe doskonalenie

    • GODZINY    60
    • GRANT UE 50%
    • Cena regularna 1 990,00 zł
    • Cena po dofinansowaniu 995,00 zł

Inne informacje związane z zarządzanie jakością