CeleDobra obsługa kelnerska to co najmniej połowa sukcesu restauracji.
Praktyki12 tygodni praktyki zawodowej
Profil słuchacza / wymogiWszycy zainteresowani podjęciem pracy w zawodzie kelnera.
Tutuł uzyskanyKelner
Szczegółowe informacje W PROFESJI nauczymy Cię wszystkiego, co zawodowy kelner wiedzieć powinien. Dowiesz się, jak przygotować salę do obsługi kelnerskiej — jak dobrać i ułożyć sztućce, szkło, porcelanę oraz naczynia do wydawania potraw i napojów, jak nakrywać stoły z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia, z wykorzystaniem elementów dekoracyjnych (na przykład kompozycji kwiatowych). Pokażemy Ci, jak doradzać klientom w zakresie wyboru potraw i napojów w zależności od wymagań dietetycznych, przyzwyczajeń i specyfiki kuchni. Nasi specjaliści nauczą Cię sporządzania i wykańczania potraw w obecności konsumenta — tranżerowania mięsa, filetowania ryb, grillowania potraw, flambirowania zakąsek i deserów, sporządzania zakąsek gorących i zimnych oraz ich doprawiania, a także sporządzania i serwowania koktajli bezalkoholowych i alkoholowych. Zapewnimy Ci także atrakcyjne zajęcia praktyczne, byś mógł nabrać doświadczenia w tym wymagającym wielu umiejętności zawodzie.
Przedmioty:
- Obsługa konsumenta
- Technologia gastronomiczna
- Zasady żywienia
- Język obcy zawodowy
- Podstawy psychologii
- Ekonomia i rachunkowość w gastronomii
- Specjalizacja
- Podstawy przedsiębiorczości