Studium Podyplomowe - Gospodarstwa i przedsiębiorstwa na unijnym rynku żywności

Więcej informacji

Studium Podyplomowe - Gospodarstwa i przedsiębiorstwa na unijnym rynku żywności

  • Cele Wyposażenie słuchaczy w najnowszą wiedzę dotyczącą: ekonomicznych podstawy agrobiznesu, regulatorów i rynków rolnych UE i Polski; mechanizmów wymiany zagranicznej artykułami rolno-spożywczymi Polski z krajami UE. Słuchacze zaznajomią się także z problematyką przedsiębiorczości na terenach wiejskich, infrastruktury gospodarczej, a także marketingu i obrotu rolnego w sektorze rolno-żywnościowym. Dopełnieniem nabytej wiedzy będą zajęcia z finansów gmin, podstaw prawnych funkcjonowania firmy, Zajęcia prowadzą zarówno doświadczeni pracownicy akademiccy jak i znakomici praktycy.
  • Szczegółowe informacje Zagadnienia:

        - Ekonomiczne podstawy agrobiznesu
        - Rolnictwo UE i Polski; Studium porównawcze regulatorów i rynków rolnych
        - Mechanizmy wymiany zagranicznej artykułami rolno-spożywczymi Polski z krajami UE
        - Przedsiębiorstwo w agrobiznesie
        - Marketing w sektorze rolno-żywnościowym
        - Obrót rolny w sektorze rolno-żywnościowym
        - Infrastruktura gospodarcza w sektorze rolno- żywnościowym
        - Finanse gmin
        - Spółdzielczość w agrobiznesie
        - Podstawy prawne funkcjonowania firmy

    Liczba godzin ogółem: 210
Więcej informacji

Inne informacje związane z ekonomia gospodarstwa domowego