Studia Podyplomowe-Organizacja Usług Hotelarskich i Gastronomicznych z Elementami Zarządzania

Więcej informacji

Studia Podyplomowe-Organizacja Usług Hotelarskich i Gastronomicznych z Elementami Zarządzania

  • Cele Celem studiów jest wyposażenie słuchaczy w wiedzę i umiejętności niezbędne do wykonywania obowiązków związanych z organizacją usług hotelarskich i gastronomicznych oraz zarządzaniem. Studia mają również na celu przygotowanie słuchaczy do pełnienia różnorodnych zadań w obszarze hotelarstwa i gastronomii. Kończący studia podyplomowe powinni posiadać podstawowe kompetencje z zakresu usług hotelarskich i gastronomicznych, towaroznawstwa produktów spożywczych, technologii produkcji potraw oraz prowadzenie hoteli, restauracji, barów i innych obiektów gastronomicznych. Słuchacze zostaną zapoznani z technologiami informacyjnymi w hotelarstwie i gastronomii.
  • Profil słuchacza / wymogi Adresatami studiów są absolwenci wyższych uczelni (studia I lub II stopnia), którzy chcą zdobyć kwalifikacje zawodowe z zakresu organizacji usług hotelarskich i gastronomicznych oraz turystyki. Studia są skierowane szczególnie do tych absolwentów, którzy w swojej pracy zamierzają się zająć lub zajmują się tematyką organizacji usług hotelarskich i gastronomicznych oraz zarządzaniem. WARUNKI PRZYJĘCIA: · odpis dyplomu ukończenia wyższych studiów licencjackich, inżynierskich lub magisterskich; · formularz podania; · 2 fotografie format jak do dowodu osobistego; · zaświadczenie lekarskie stwierdzające brak przeciwwskazań do podjęcia nauki (termin ważności 6 miesięcy); · dowód osobisty do przedłożenia oraz kserokopia dowodu osobistego; · dowód wpłaty wpisowego i czesnego;
  • Szczegółowe informacje Studia Podyplomowe
    Organizacja usług hotelarskich i gastronomicznych z elementami zarządzania


    PROGRAM STUDIÓW OBEJMUJE ZAJĘCIA Z ZAKRESU:
    · technologii gastronomicznej z towaroznawstwem,
    · kuchni obcych narodów i regionalnych,
    · organizacji i techniki obsługi konsumenta,
    · wyposażenia przedsiębiorstwa gastronomicznego,
    · higieny produkcji gastronomicznej,
    · prawa w hotelarstwie i gastronomii,
    · dietetyki,
    · podstaw hotelarstwa,
    · organizacja i techniki pracy w hotelarstwie,
    · zarządzania przedsiębiorstwem hotelarskim i gastronomicznym,
    · marketingu w hotelarstwie i gastronomii,
    · ekonomiki hotelarstwa i gastronomii,
    · technologii informacyjnych w hotelarstwie i gastronomii
    .

    TERMIN ROZPOCZĘCIA:
    październik 2009 r.

    CZAS TRWANIA:
    2 semestry, 210 godzin


Więcej informacji

Inne informacje związane z zarządzanie turystyką

  • Studia Podyplomowe: Zarządzanie w Turystyce i Hotelarstwie

  • Centrum: Wyższa Szkoła Ekologii i Zarządzania
  • Więcej informacji
  • Podyplomowe Turystyka biznesowa

  • Centrum: Wyższa Szkoła Menedżerska w Warszawie
  • Więcej informacji
  • Podyplomowe Biznes turystyczny w Unii Europejskiej

  • Centrum: Wyższa Szkoła Organizacji Turystyki i Hotelarstwa
  • Więcej informacji
  • Podyplomowe Zarządzanie firmą turystyczną

  • Centrum: Wyższa Szkoła Organizacji Turystyki i Hotelarstwa
  • Więcej informacji
  • Podyplomowe Audyt wewnętrzny i kontrola finansowo-księgowa w jednostkach gospodarczych

  • Centrum: Wyższa Szkoła Organizacji Turystyki i Hotelarstwa
  • Więcej informacji
  • Studia I Stopnia- Zarządzanie w turystyce i rekreacji

  • Centrum: Wyższa Szkoła Finansów i Zarządzania w Warszawie
  • Więcej informacji
  • Studia I Stopnia- Turystyka i Rekreacja

  • Centrum: WSHiFM- Wyższa Szkoła Handlu i Finansów Międzynarodowych im. Fryderyka Skarbka
  • Więcej informacji