STUDIA PODYPLOMOWE NOWOCZESNA ORGANIZACJA I ZARZĄDZANIE W GASTRONOMII
Szczegółowe informacjeCelem studiów jest podniesienie kwalifikacji menażerskich pracowników firm gastronomicznych. Program rocznych studiów przewiduje realizację 200 godzin zajęć i obejmuje następujące przedmioty: analiza rynku usług gastronomicznych, podstawy marketingu, podstawy zarządzania, zarządzanie jakością w gastronomii (kurs HACCP), wyposażenie techniczne i projektowanie placówek gastronomicznych, urzędowa kontrola żywności, wybór i organizacja działalności nowej placówki gastronomicznej, zarządzanie operacyjne, nowoczesna technologia gastronomiczna, podstawy żywienia i dietetyka, programy komputerowe w zarządzaniu placówką gastronomiczną. Zjazdy odbywają się w weekendy (sobota-niedziela), średnio co dwa-trzy tygodnie (łącznie ok. 15 zjazdów). Podstawą ukończenia studiów jest pozytywne zaliczenie wszystkich przedmiotów, co zostanie potwierdzone świadectwem ukończenia studiów podyplomowych. Dodatkowo uczestnicy studiów po zdaniu odpowiednich testów uzyskają dyplom ukończenia szkolenia audytorów wewnętrznych systemu HACCP.