STUDIA PODYPLOMOWE BEZPIECZEŃSTWO I JAKOŚĆ W ŁAŃCUCHU ŻYWNOŚCIOWYM

Więcej informacji

STUDIA PODYPLOMOWE BEZPIECZEŃSTWO I JAKOŚĆ W ŁAŃCUCHU ŻYWNOŚCIOWYM

  • Szczegółowe informacje Studia mają na celu przygotowanie specjalistów z zakresu zarządzania jakością i bezpieczeństwem
    w łańcuchu rolno-spożywczym „od pola do stołu“ i zapoznają słuchaczy z najnowszymi zasadami zarządzania bezpieczeństwem poprzez nadzór wewnętrzny nad jakością żywności i przestrzeganiem zasad higieny przy pozyskiwaniu, przetwarzaniu i obrocie w całym łańcuchu rolno-żywnościowym,
    z uwzględnieniem zmian w prawie żywnościowym Unii Europejskiej oraz Wspólnej Polityki Rolnej. Słuchacze zdobędą kwalifikacje z zakresu projektowania systemów zarządzania jakością, opracowania dokumentacji, wewnętrznego auditowania jakości w ujęciu systemowym, nadzoru nad wdrażaniem, utrzymaniem i rozwojem systemów zarządzania jakością, a w szczególności
    z uwzględnieniem zasad identyfikowalności w łańcuchu rolno-spożywczym.

    Kierownik studiów: dr inż. Ewa Majewska

    Czas trwania studiów: 2 semestry

    Zasady naboru: według kolejności zgłoszeń
Więcej informacji

Inne informacje związane z gastronomia