Studia Podyplomowe - Organizacja i Zarządzanie w Hotelarstwie
Cele„Organizacja i zarządzanie w hotelarstwie” Celem studiów jest przygotowanie słuchaczy do uzyskania niezbędnego wykształcenia teoretycznego i praktycznego przygotowującego do profesjonalnego wykonania zawodu - menadżera hotelu.
Profil słuchacza / wymogiNa studia podyplomowe może być przyjęta osoba, posiadająca dyplom ukończenia studiów wyższych (dyplom licencjata, inżyniera, magistra).
Szczegółowe informacjeOrganizacja i Zarządzanie w Hotelarstwie
Program studiów obejmuje następujące przedmioty:
1.Prawo w hotelarstwie
2.Podstawy hotelarstwa
3.Ekonomika turystyki i rekreacji
4.Organizacja przedsiębiorstw hotelarskich
5.Infrastruktura rekreacyjna hoteli
6.Zarządzanie hotelem
7.Organizacja żywienia w hotelu
8.Obsługa klienta
9.Komunikacja w kontakcie z klientem
10.Gospodarka finansowa hoteli
11.Marketing w hotelarstwie
12.Informatyka w hotelarstwie
13.Ergonomia i BHP