Studia Podyplomowe - Hotelarstwo i Gastronomia Hotelowa
CeleWiedza i umiejętności zdobyte w toku studiów podyplomowych pomogą absolwentom w opracowaniu właściwej oferty hotelowej i gastronomicznej. Ułatwi to znalezienie atrakcyjnej pracy w różnych segmentach działalności hotelowej i gastronomicznej.
Profil słuchacza / wymogiStudia podyplomowe HOTELARSTWO I GASTRONOMIA HOTELOWA – ORGANIZACJA I ZARZĄDZANIE skierowane są do absolwentów studiów magisterskich lub zawodowych (inżynierskich oraz licencjackich) o różnym profilu, zainteresowanych rozpoczęciem działalności w branży hotelarsko-gastronomicznej. Adresatami studiów są również pracownicy lub właściciele hoteli, moteli, pensjonatów i schronisk, w których prowadzona jest działalność gastronomiczna oraz osoby zainteresowane najnowszymi trendami w dziedzinie organizacji i zarządzania przedsiębiorstwami hotelowymi.
Szczegółowe informacje HOTELARSTWO I GASTRONOMIA HOTELOWA
Czas trwania: 2 semestry (215 godzin)
Zajęcia odbywają się dwa/trzy razy w miesiącu:
- piątki: 16.00 - 20.00
- soboty: 8.00 - 15.00
WYKŁADOWCY
Kadrę stanowią doświadczeni praktycy: dyrektorzy i menedżerowie hoteli, specjaliści
w dziedzinie marketingu, prawnicy, szefowie znanych restauracji.
PROGRAM STUDIÓW
- ZASADY ORGANIZACJI DZIAŁALNOŚCI HOTELOWEJ I GASTRONOMICZNEJ
- NOWOCZESNE TECHNIKI ZARZĄDZANIA PRZEDSIĘBIORSTWEM
- WYMOGI KATEGORYZACYJNE I STANDARDY JAKOŚCI W HOTELARSTWIE
- POLITYKA PERSONALNA I NABÓR PRACOWNIKÓW
- ZARZĄDZANIE PERSONELEM: OCENA, ROZWÓJ, UMIEJĘTNOŚCI I
MOTYWOWANIE, TECHNIKI PRACY OBSŁUGI HOTELOWEJ
- NOWOCZESNE TECHNOLOGIE ŻYWIENIA Z ZASADAMI DIETETYKI - HACCP
- SEMINARIA TEMATYCZNE PROWADZONE PRZEZ PRAKTYKÓW Z DZIEDZINY
HOTELARSTWA I GASTRONOMII HOTELOWEJ