CeleCelem studiów jest przekazanie zaawansowanej wiedzy i umiejętności z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego, technologii przygotowywania potraw oraz profilaktyki chorób żywieniowo-zależnych.
Profil słuchacza / wymogiUbiegając się o przyjęcie na studia podyplomowe należy złożyć następujące dokumenty: 1. Formularz zgłoszenia 2. Dyplom ukończenia studiów wyższych (lub potwierdzone za zgodność z oryginałem ksero dyplomu). 3. 2 zdjęcia dyplomowe (4,5cm x 6,5cm) - każde podpisane: imię, nazwisko, data i miejsce urodzenia. 4. Podpisana umowa z uczelnią
Czas trwania studiów: 2 semestry ( lub trzy semestry dla osób pracujących/ ubiegających się o pracę w szkole/placówce – zgodnie ze standardami kształcenia nauczycieli).
W programie studiów m.in.: żywienie człowieka, medycyna kliniczna, dietetyka, higiena, profilaktyka zdrowia, chemia żywności, technologia żywności i techniki przyrządzania pożywienia.