Ukończenie studiów podyplomowych pomaga w znalezieniu satysfakcjonującej pracy, sprzyja awansowi zawodowemu, ułatwia prowadzenie samodzielnej działalności gospodarczej.
TRYB STUDIÓW
Studia trwają dwa lub trzy semestry i kończą się obroną pracy dyplomowej. Absolwenci otrzymują świadectwo ukończenia studiów podyplomowych wg wzoru zatwierdzonego przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
DIETETYKA I PLANOWANIE ŻYWIENIA - studia dwusemestralne
Studia adresowane są do absolwentów szkół wyższych pragnących poszerzyć swoją wiedzę z tego zakresu. Tematyka nauczania obejmuje wiedzę z zakresu planowania żywienia człowieka zdrowego i w okresie choroby. Słuchacze posiądą wiedzę z zakresu grupy podstawowych nauk medycznych(anatomii, fizjologii człowieka, biochemii), bromatologii, technologii produkcji żywności, przechowalnictwa żywności. Zajęcia będą realizowane przy współudziale wybitnych specjalistów-dydaktyków uniwersyteckich z zakresu medycyny i technologii żywienia.