Przedmioty kształcenia ogólnego
Język angielski
Język obcy do wyboru
Psychologia
Komunikacja społeczna
Etyka
Propedeutyka wiedzy o UE
Przedmioty podstawowe
Matematyka ze statystyką
Fizyka
Chemia
Informatyka
Grafika inżynierska
Podstawy metrologii
Mikroekonomia
Makroekonomia
Prawo
Podstawy zarządzania
Przedmioty kierunkowe i specjalnościowe
Finanse i rachunkowość
Rachunek kosztów dla inżynierów
Badania operacyjne
Zarządzanie produkcją i usługami
Zarządzanie personelem
Zarządzanie strategiczne
Zarządzanie jakością (TQM)
Marketing
Wprowadzenie do techniki
Ekologia zasobów naturalnych i ochrona środ.
Materiałoznawstwo
Podstawy projektowania inżynierskiego
Podstawy automatyzacji
Procesy i techniki produkcyjne
Logistyka w przedsiębiorstwie
Zarządzanie projektami
Projektowanie procesów technologicznych
Metodologia badania procesów technologicznych
Systemy informatyczne w zarządzaniu
Technologiczne przygotowanie produkcji
Monitorowanie procesów produkcyjnych
Ergonomia
Technologia żywności
Towaroznawstwo spożywcze
Inżynieria produkcji przemysłu spożywczego
Proseminarium
Seminarium i pracownia dyplomowa