CeleCelem Uczelni jest przygotowanie jej absolwentów do podjęcia pracy na stanowiskach wykonawczych oraz kierowniczych niższych i średnich szczebli zarządzania, przede wszystkim w: - centrach informacji turystycznej, - agencjach turystycznych, - centrach kongresowych, targowych i wystawienniczych, - hotelach, motelach, pensjonatach, ośrodkach rekreacyjno-sportowych.
Szczegółowe informacjePRZEDMIOTY
PRZEDMIOTY PODSTAWOWE (A)
Mikroekonomia
Matematyka
Statystyka opisowa
Nauka o organizacji
Podstawy zarządzania
Finanse
Prawo
PRZEDMIOTY KIERUNKOWE (B)
Zachowania organizacyjne
Zarządzanie projektami
Badania marketingowe
Zarządzanie zasobami ludzkimi
Rachunkowość finansowa
Zarządzanie jakością
Informatyka w zarzadzaniu
Finanse przedsiębiorstwa
Marketing
PRZEDMIOTY OBOWIĄZKOWE ( C )
Język obcy
Socjologia
Psychologia
Etyka i kultura menedżerska
Technologia Informacyjna
WF
PRZEDMIOTY SPECJALIZACYJNE I SPECJALNOŚCIOWE (D) wspólne dla wszystkich specjalności
Ekonomika ochrony środowiska
Język obcy - specjalizacja branzowa
Gospodarka regionalna Z
Metody wyceny i kontroli projektów gospodarczych
Metodyka budowy biznesplanu
Negocjacje
Prognozowanie i symulacje
Rachunkowośc zarządcza
Geografia ekonomiczna
Strategia reklamowa przedsiębiorstwa
Prawo gospodarcze
Zarządzanie strategiczne
Makroekonomia
Seminarium dyplomowe
Praktyka zawodowa
Geografia turystyczna Polski/Świata Podstawy turystyki
Rynek turystyczny
Technologie informatyczne w turystyce
Logistyka w turystyce
Turystyka niepełnosprawnych
Ubezpieczenia w turystyce i hotelarstwie
Migracje turytyczne Międzynarodowe korporacje hotelowe
Jakość i standaryzacja usług hotelarsko-gastronomicznych
Organizacja usług hotelarskich i gastronomicznych
Wyposażenie techniczne hotelu i gastronomii