- zorganizować produkcję gastronomiczną, włącznie z doborem maszyn i urządzeń;
- czynnie posługiwać się techniką komputerową, ze szczególnym uwzględnieniem programów stosowanych w gastronomii,
- przeprowadzić kalkulację ekonomiczną przedsięwzięć produkcyjnych i gastronomicznych,
- przygotowywać program promocyjny dla dowolnego produktu żywnościowego lub zakładu gastronomicznego,
- gromadzić informacje i opracowywać strategie rozwoju zakładów lub sieci gastronomicznych,
- rozumieć zasady funkcjonowania największych sieci gastronomicznych w Polsce i na świecie,
- zastosować nowe trendy i rozwiązania techniczno – marketingowe w konkretnym zakładzie gastronomicznym,
- ocenić poprawność i posiadać umiejętność obsługi konsumenta w zakładzie gastronomicznym,
- prawidłowo sporządzić popularne dania kuchni polskiej oraz innych krajów świata,
- płynnie posługiwać się językiem angielskim i innym językiem obcym.
I semestr
Przedmioty Kształcenia Ogólnego
Ekonomia
Psychologia
Historia architektury i sztuki
Przedmioty Geograficzne
Geografia fizyczna
Geografia społeczno-ekonomiczna
Przedmioty zawodowe : Gastronomia
Podstawy Gastronomii
Języki obce
Język angielski
Język do wyboru:
j. francuski
j. hiszpański
j. niemiecki
j. rosyjski
j. włoski
II semestr
Przedmioty Kształcenia Ogólnego
Historia architektury i sztuki
Przemdioty Zawodowe: Gastronomia
Surowce i produkty spożywcze w gastronomii
Języki obce
Język angielski
Język do wybrou:
j. francuski
j. hiszpański
j. niemiecki
j. rosyjski
j. włoski
Ćwiczenia terenowe i praktyki
Region łódzki
Polska północna
III semestr
Przedmioty kształcenia ogólnego
Technologia informacyjna
Organizacja i zarządzanie
Przedmioty Geograficzne
Geografia fizyczna Polski
Geografia społeczno-ekonomiczna Polski
Przedmioty Zawodowe: Gastronomia
Podstawy żywienia człowieka
Podstawy technologii gastronomicznej
Przedmiot do wybrou:
1. Wyposażenie obiektów gastronomicznych
2. Układ funkcjonowania zakładu gastronomicznego
3. Projektowanie zakłądów gastronomicznych
Języki obce
Język angielski
Język do wybrou:
j. francuski
j. hiszpański
j. niemiecki
j. rosyjski
j. włoski
Ćwiczenia terenowe i praktyki
Polska południowa
Biuro turystyczne
Hotel
Obiekt gastronomiczny
Obiekt rekreacyjny
Semestr IV
Przedmioty kształcenia ogólnego
Ekologia i ochrona środowiska
Przedmioty zawodowe: Gastronomia
Seminarium dyplomowe
Organizacja pracy w gastronomii
Przedmioty do wyboru (2):
1. Informatyka w gastronomii
2. Kuchnia polska
3. Zarządzanie obiektem gastronomicznym
4. Gastronomia w agroturystyce
5. Dietetyka
5. Pracownia technologiczno-żywieniowa
Jeyzki obce
Język angielski
Język do wyboru:
j. francuski
j. hiszpański
j. niemiecki
j. risyjski
j. włoski
Ćwiczenia Terenowe i praktyki:
Polska południowa
Biuro turystyczne
Hotel
Obiekt gastronomiczny
Obiekt rekreacyjny
V semestr
Przedmioty geograficzne
Geografia fizyczna świata
Geografia społeczno-ekonomiczna świata
Przedmioty Zawodowe: Gastronomia
Przedmiot do wyboru:
1. Kuchnia świata
2. Sieci gastronomiczne w Polsce i naświecie
3. Towaroznawstwo napojów
Przedmiot do wyboru:
1. Savoir-vivre
2. Troska o klienta
3. Kontakty międzykulturowe
Języki obce
Język angielski
Język do wyboru:
j. francuski
j. hiszpański
j. niemiecki
j. rosyjski
j. włoski
VI semestr
Przedmioty kształcenia ogólnego
Przedmiot do wyboru
Etyka
Filozofia
Wybrane zagadnienia rynku pracy
Przemdioty zawodowe: Gastronomia
Seminarium dyplomowe
Informacja i promocja w gastronomii
Przedmiot do wyboru:
1. Diety odchudzające
2. Diety dla sportowców
3. Diety specyficzne
Praktyki fakultatywne
Regiony turystyczne Europy