Przedmioty kształcenia ogólnego
Język obcy
Ochrona własności intelektualnej
Bezpieczeństwo pracy i ergonomia
Technologia informacyjna
Historia medycyny i zdrowia publicznego
Treści poszerzające wiedzę humanistyczną
Przedmioty podstawowe
Podstawy prawa
Podstawy ekonomii
Podstawy socjologii
Podstaw psychologii
Podstawy ochrony środowiska
Podstawy biostatystyki
Podstawy demografii
Nauka o człowieku
anatomia
fizjologia
Ogólna biologia medyczna z elementami biochemii i genetyki
Propedetyka medycyny
Proces diagnostyczno- leczniczy
Patologia ogólna
Mikrobiologia
Przedmioty kierunkowe
Propedeutyka zdrowia publicznego
Podstawy promocji zdrowia i edukacji zdrowotnej
Podstawy epidemiologii
Ekonomia i finanse
Organizacja i zarządzanie
Podstawy nadzóru sanitarno-epidemiologicznego
Podstawy ubezpieczen społecznych i zdrowotnych
Podstawy polityki społecznej i zdrowotnej
Problemy zdrowia w skali międzynarodowej
Ratownictwo medyczne
Podstawy żywienia człowieka
Podstawy zdrowia środowiskowego
Kwalifikowana pierwsza pomoc Przedmioty specjalizacyjne i specjalnościowe
Bromatologia
Dieta i profilaktyka chorób społecznych i cywilizacyjnych
Dietetytka w medycynie klinicznej
Mikrobiologia żywności
Podstawy technologii żywności
Prawo i ekonomika żywienia
Przepisy sanitarno-epidem. w technologii żywności i w żywieniu
Seminarium dyplomowe
Technologia żywienia z towaroznawstwem
Żywienie ludzi starszych
Żywienie niemowląt i dzieci
Żywienie w zdrowiu i chorobie