Podyplomowe Kształcenie kierunkowe z zakresu turystyki, hotelarstwa i gastronomii

Więcej informacji

Podyplomowe Kształcenie kierunkowe z zakresu turystyki, hotelarstwa i gastronomii

  • Profil słuchacza / wymogi Są to studia przeznaczone dla nauczycieli. Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 7 września 2004 r., w sprawie standardów kształcenia nauczycieli, ukończenie studiów podyplomowych kształcenia kierunkowego daje uprawnienia merytoryczne do prowadzenia zajęć z hotelarstwa, turystyki i gastronomii (pod warunkiem posiadania kwalifikacji pedagogicznych).
  • Szczegółowe informacje PRZEDMIOTY

        - Geografia turystyczna
        - Historia turystyki i hotelarstwa
        - Kuchnie narodowe
        - Kuchnie regionalne
        - Kulturowo-religijne zróżnicowanie rynku turystycznego
        - Marketing w hotelarstwie
        - Marketing w turystyce
        - Międzynarodowe systemy hotelarskie
        - Obsługa gości z elementami protokołu dyplomatycznego
        - Obsługa ruchu turystycznego
        - Organizacja i technika pracy biurowej
        - Organizacja i technika pracy w hotelarstwie
        - Organizacja turystyki
        - Podstawy ekonomiczno-prawne hotelarstwa
        - Podstawy ekonomiczno-prawne turystyki
        - Podstawy turystyki
        - Przedsiębiorstwo turystyczne i markowy produkt turystyczny
        - Rachunkowość i finanse
        - Regionalna polityka turystyczna
        - Usługi hotelarskie
        - Usługi turystyczne
        - Zagospodarowanie turystyczne
        - Zarządzanie jakością usług
        - Zasady żywienia i technologia gastronomiczna
        - Żywienie w turystyce
        - Zajęcia hospitacyjne
        - Seminarium dyplomowe

Więcej informacji

Inne informacje związane z nauczanie - inne