Więcej informacji
Kurs Gotowania
-
Praktyki
Program kursu kateringowego w ramach Kursu Kulinaria przewiduje małą ilość niezbędnych zajęć teoretycznych, oraz ogromną ilość zajęć praktycznych.
Dzięki takiej organizacji Nasi Kursanci więcej czasu mogą spędzić na doskonaleniu swoich umiejętności.
Praktyczna nauka odbywa się w profesjonalnie wyposażonej pracowni gastronomicznej, w której każdy Kursant będzie miał dostęp do własnego stanowiska pracy.
Grupy ćwiczeniowe są kameralne, dzięki czemu instruktor może poświęcić wystarczającą ilość czasu każdemu uczestnikowi Kursu Kulinaria.
-
Szczegółowe informacje
Program kursu Gotowanie (40 h) :
- podstawy żywienia człowieka - 8 h
- przepisy sanitarne, bhp, p. poż. - 3 h
- technologia gastronomiczna - techniki sporządzania,
sposoby dekorowania i podawania potraw - 29 h
Czas trwania kursu:
7 dni ćwiczeniowych
Ilość miejsc w grupie
maksymalnie 10 osób.
Więcej informacji
Inne informacje związane z gastronomia