Więcej informacji
Ekologia żywienia
-
Szczegółowe informacje
Studia adresowane są do absolwentów szkół wyższych (I-go i II-go stopnia), nauczycieli szkół średnich i gimnazjalnych, profesionalnych terapeutów (dietetyków, rehabilitantów, pielęgniarek)i innych osób zainteresowanych edukacją zdrowotną.
Program obejmuje 320 godzin m.in. Z takich dyscyplin jak: promocja zdrowia, biologiczne i psychologiczne aspekty zdrowia, zasady racjonalnego żywienia w różnych okresach życia i chorobie, medycyna naturalna w służbie człowiekowi, przykłady najpospolitszych kuchni na świecie-zdrowych i zrównoważonych, produkcja żywności i związane z nią zagrożenia, wybrane zagadnienia z inżynioerii genetycznej i toksykologii, form pomocy dla osób eksperymentujący i uzależnionych. Program obejmuje także zagadnienia dotyczące używania substancji psychoaktywnych i ochrony środowiska.
Więcej informacji
Inne informacje związane z żywienie
Centrum: WSEiP-Wyższa Szkoła Ekonomii i Prawa im. prof. Edwarda Lipińskiego w Kielcach
Więcej informacji
Centrum: WSBiP-Wyższa Szkoła Biznesu i Przedsiębiorczości w Ostrowcu Świętokrzyskim
Więcej informacji